http://el-greco-gr.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει. Γ. Σεφέρης

Μετάφραση - Translate

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αποστάσεις Φορτσάκη από κυβέρνηση για Ρωμανό: Να του δοθεί άδεια να έρχεται στο Πανεπιστήμιο

  ΠΑΙΔΕΙΑ  


Ανατροπή στο θέμα Ρωμανού από την τοποθέτηση του πρύτανη του ΕΚΠΑ: Μόνο αν έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους θα βρει διέξοδο ο θυμός του και θα αλλάξει.

«Να του δοθεί η άδεια για να μπορέσει να έρθει στο πανεπιστήμιο, να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να δει άλλα παιδιά της ηλικίας του και να βρει διέξοδο αυτός ο φοβερός θυμός που τον διακατέχει», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης στο Action 24, αναφερόμενος στην εκπαιδευτική άδεια που αιτείται ο 21χρονος απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός.
«Η γνώση, ιδιαίτερα η πανεπιστημιακή, ιδίως αν πρόκειται για νέα παιδιά όπως είναι ο Νίκος Ρωμανός», συμπλήρωσε ο κ. Φορτσάκης, «βοηθά στην επανένταξη στην κοινωνία. Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για έναν άτομο, όπως αυτό, που έχει έντονες αντιδράσεις απέναντι στο κατεστημένο και έχει μια συγκεκριμένη ιδέα για τον εαυτό του».
Όσον αφορά τη προωθούμενη ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης για την παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως από κρατουμένους, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών επεσήμανε ότι «είναι προφανές ότι σπουδές γίνονται σωστά ότανδεν γίνονται εξ αποστάσεως εκτός και αν εξ αποστάσεως μπορούν να γίνουν με τρόπο που να διασφαλίζει μια πρόσβαση εξαιρετικά καλή. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια πρόσβαση. Όμως θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και ποια είναι η επικινδυνότητα του ατόμου, και δεν είμαι αρμόδιος να το κάνω. Και δεν μιλώ για το συγκεκριμένο άτομο. Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το αν θα πάει κάποιος να παρακολουθήσει ένα μάθημα και θα επιστρέψει ή αν θα μπει στο πανεπιστήμιο και θα χαθεί», κατέληξε ο κ. Φορτσάκης.
Tέλος, ερωτηθείς για τον κίνδυνο μετάδοσης της έντασης στους πανεπιστημιακούς χώρους, ο κ. Φορτάκης δήλωσε ότι «δε θα βρεθούμε μπροστά σε γενικευμένη αναταραχή στα Πανεπιστήμια με αφορμή την επέτειο της 6ης Δεκεμβρίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι ταγμένοι στην παρακολούθηση των μαθημάτων, οι αίθουσες είναι γεμάτες και υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις απέναντι στις καταλήψεις».
____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου