http://el-greco-gr.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει. Γ. Σεφέρης

Μετάφραση - Translate

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών στο πλευρό της UNICEF

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.) ενώνουν τα χέρια και συμμαχούν προς όφελος των παιδιών όλου του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, αναλαμβάνουν από κοινού δραστηριότητες για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά και την ανάπτυξη πανανθρώπινων αξιών, όπως της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ευαισθησίας για το περιβάλλον στους μαθητές όλης της χώρας.

Η έναρξη αυτής της τόσο σημαντικής συνεργασίας γίνεται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου οι παιδαγωγοί, οι νηπιαγωγοί και οι μαθητές τους προσκαλούνται μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες να συμβάλλουν στην προστασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Δεύτερη δράση είναι να δημιουργηθεί στα σχολεία μια μόνιμη γωνία ή περίπτερο της UNICEF που θα αποτελεί το κέντρο αναφοράς κάθε σχετικής δραστηριότητας.

Είναι ακόμη πολύ σημαντικό και θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο σχολείο μια ομάδα UNICEF με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών - στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές - και η οποία θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση της συνεργασίας. Ακόμη, στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου προτείνεται να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα με εκδόσεις της UNICEF. Τέλος, είναι σημαντικό να ενταχθεί στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του σχολείου ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους», που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί την ’νοιξη του 2011.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, τονίζει: «Η συνεργασία με τον ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ., είναι ένα κορυφαίο βήμα για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου».

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ., κ. ’ρης Καντάς, δηλώνει από την πλευρά του: «Είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε με τη UNICEF, προς όφελος των παιδιών που έχουν ανάγκη στις αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη».

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία UNICEF - ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ. στην ιστοσελίδα της UNICEFwww.unicef.gr

Η UNICEF είναι για περισσότερο από 60 χρόνια η κορυφαία οργάνωση στον κόσμο που φροντίζει για την υγεία, την εκπαίδευση, τη διατροφή και την προστασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Το έργο της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές προσφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου