http://el-greco-gr.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει. Γ. Σεφέρης

Μετάφραση - Translate

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Έκκληση UNICEF για τα παιδιά στο Σαχέλ Ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν από πείνα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNICEF
 - Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 161 21 Καισαριανή
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 72 55 555, Φαξ: 210 72 52 555210 72 35 555        

Αθήνα, 11 Απριλίου 2012
 

Έκκληση UNICEF για τα παιδιά στο Σαχέλ
Ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν από πείνα
     

Έκκληση απευθύνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF για τα παιδιά στο Σαχέλ. Ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν άμεσα από υποσιτισμό, ενώ πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή θα χρειαστούν βοήθεια μέσα στο 2012.
Η περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής, γνωστή ως Σαχέλ, είναι από τις φτωχότερες στον πλανήτη όπου οι πιθανότητες επιβίωσης των παιδιών ήταν ήδη πολύ μικρές: 1 στα 5 παιδιά πεθαίνει πριν την ηλικία των 5 ετών.
Η κρίση οφείλεται στο συνδυασμό έλλειψης βροχοπτώσεων, φτωχής συγκομιδής και αύξησης των τιμών των τροφίμων.
Η επισιτιστική κρίση πλήττει οκτώ χώρες, Μπουρκίνα Φάσο, Τσαντ, Μαλί, Μαυριτανία, Νίγηρας και τις βόρειες περιοχές του Καμερούν, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης.
Η UNICEF βρίσκεται εκεί σε όλες τις χώρες της περιοχής παρέχοντας φαγητό, ιατρική φροντίδα και προμήθειες δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία κέντρων θεραπευτικής διατροφής.
Χθες, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF Anthony Lake που επισκέφθηκε το Τσαντ, σε συνέντευξη τύπου στη Γενεύη δήλωσε: «Απευθύνουμε έκκληση, όλοι μας, για να σταματήσει η παγκόσμια αδιαφορία που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα».
Η εκστρατεία για τα παιδιά στο Σαχέλ ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πήρε μεγάλη διάσταση.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF συμμετέχει από σήμερα στην εκστρατεία αξιοποιώντας το διαδίκτυο και ενημερώνοντας περισσότερους από 40.000 φίλους και υποστηρικτές της και προσκαλεί κάθε πολίτη να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της στο www.unicef.gr στο www.facebook.com/unicef.gr και στοtwitter.com/unicefgreece
         
Η UNICEF είναι για περισσότερο από 65 χρόνια η κορυφαία οργάνωση στον κόσμο που φροντίζει για την υγεία, την εκπαίδευση, τη διατροφή και την προστασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Το έργο της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές προσφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου